Kategorier
køkkenudstyr

Vælg den rigtige toaster

Nogle gange vil du fylde din mave med en dejlig, fuldgyldig middag. Andre gange kan du dog ikke gider at lave mad og vil have noget, der kan gøres hurtigt og tages på farten. Selvom du måske ikke har tid og energi til at spise et ordentligt måltid, betyder det ikke, at du ikke behøver at udfylde det rum i maven på en eller anden måde – og for det meste bør en panini eller en toast gøre det.

 

Hvorfor investere i toaster?

En toast som aftensmad kan virke for langsomt; Hvis du imidlertid griller det pænt og tilsætter et par sider til det, kan enhver toast eller sandwich få titlen “udsøgt middag.” Det kan også gå som frokost, når du er knap på tid, da det eliminerer behovet for at skulle passe og holde øje med maden, mens det bliver tilberedt. Du placerer det bare i toasteren, og enheden gør resten.

Hvis du ikke er fan af at lave opvasken, vil en toaster også være et meget praktisk køb. De fleste af dem kræver kun en hurtig aftørring, så du behøver ikke engang at beskæftige sig med generende opvask. Investering i den bedste toaster burde bringe dine sandwich og toast til det næste niveau. Det anvender lige det rigtige tryk, så din toast ikke udflader (i det mindste ikke mere end den burde), og den anvender den rigtige temperatur for at varme op alle ingredienserne. Brødet vil være sprødt og varmt i stedet for tåget og fladt, og osten vil være dejlig og smeltet i stedet for et halvdårligt rod. For toastelskere kan disse ændringer være subtile, men de vil bestemt gøre en forskel. Det eneste problem er, at det kan gøre din sandwich eller toast så lækker, at du ikke kan stoppe med at spise.

 

Funktioner, der skal overvejes

Bortset fra at vælge mellem en mellemstor og en kraftig toaster, kan du også overveje et par andre funktioner, der gør ethvert element unikt. Ikke hver toaster er den samme – i det mindste ikke når det kommer til pladematerialet. Det kan være nødvendigt, at du normalt vælger mellem aluminium, støbejern og ikke-stick. Aluminium og støbejern er holdbart (især jern) og meget hurtigt at opvarme (især aluminium), men de har brug for periodisk krydderi, så maden ikke klæber. På den anden side behøver ingen-stick-plader ikke krydderier, men de vil også være mere tilbøjelige til at skade end de to andre.